Durpsversieren

 

 

´t Waoterrijk kleurt weer blauw en geel!

Ook tijdens deze carnaval willen we het Waoterrijk-gevoel door het hele dorp weer tot uiting laten komen. Heel´t Waoterrijk zal blauw en geel kleuren! Om het carnavalesk versieren van straoten, veurgevels, etalagies, en gebouwen te promoten, wordt na het grote succes van vorige jaren opnieuw een wedstrijd Durpsversieren georganiseerd.

 

In de categorie “’t Mooiste Gebouwke” werd Café-Zaal Kerkzicht de winnaar.

 

 

Er zijn verder 3 categoriën waarop u zich kunt inschrijven:

  

Skonste Straotje van ’t Waoterrijk: Als u met minstens vijf huizen in dezelfde straat versierd heeft, kunt dit jaar wederom meedingen naar een eervolle prijs, in de categorie "Skonste Straotje van ’t Waoterrijk". Vorig jaar ging de eer voor de 7de keer naar de Molenstraat. Ze worden dit jaar opgevolgd door de straten Pelgrimstraat/Hoekakker.

 

Skonste etalagie van 't Waoterrijk: Voor de Waoterrijkse winkeliers is er de categorie “etalagies”. In 2018 werd deze wederom gewonnen door Fotografie Sterre.

                                               

Skonste veurgevel van 't Waoterrijk: Geen hele straat of étalage, maar toch in het blauw en geel?  Doe dan mee in de categorie "Veurgevels". Defamilie Van Sleeuwen op Nieuwstraat 3 voegt zich dit jaar toe aan eregalerij van winnaars.

                                                                                            

Daarnaast zijn er ieder jaar ook Waoterrijkers die zonder aan de wedstrijd mee te doen, uiting geven aan hun verbondenheid met ’t Waoterrijk. Bijvoorbeeld door de voorgevel van hun huis te versieren met de mooie blauw/gele kleuren. Ga zo door Waoterrijkers!

 
Jurering

Jurering op deze vier categorieën zal plaatsvinden in de week van 1 februari tot en met 8 februari. De jury zal letten op kleurgebruik, idee en originaliteit.

 

Op vrijdagavond 9 februari worden de winnaars worden gehuldigd door onze Prins. Hij zal hierbij worden bijgestaan door z’n Adjudant, de Raad van XI met gevolg en Hofkapel de Waoterbloazers. Maar natuurlijk  ook door de Jeugdprins, Jeugdprinses en de Jeugdraad. Zij komen met de jeugdboot vol met versnaperingen langs om de prijzen uit te reiken.

 

Foto’s van ’t Durpsversieren zijn te vinden op:
http://www.waoterrijk.nl/fotoalbum/324/2018-05-02-nuland-is-versiert.html

 

Inschrijven voor Durpsversieren

Inschrijven voor deze wedstrijd kunt u hier C.O. Nuland helpt alvast een handje! De snelle inschrijvers belonen we met gratis ballonnen in de originele blauw/gele kleuren. Verder zijn er dit jaar wederom vlaggenlijnen in de juiste kleuren en van duurzame kwaliteit. Deze worden aangeboden per lengte van 10 mtr, tegen de prijs van € 6,00.

  

 

 

 


Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
2018 03-03 krantwisseltrofee 2018 03-03 krantwisseltrofee
Inschrijven bouwplaats Droogdok

Ben je nog op zoek naar een bouwplaats voor je carnavalswagen?

 

Schrijf je dan hier snel in voor een plek in 't Droogdok, de bouwhal van 't Waoterrijk.

 

 

 

 

Motto 2019

Waoterrijkers bedankt

Beelden optocht 2018
Bekijk alle nieuwsberichten