Hoe het allemaal begon

In de Klepel van februari 1968 vraagt Lea van Nistelrooij,“uit de derde klas bij juffrouw Van Erp”, zich hardop af of er in Nuland ook geen carnavalsoptocht  kan worden gehouden. Samen met haar ouders bezoekt ze elk jaar de optocht in Den Bosch en dat vindt ze geweldig. Zoiets moest in Nuland toch ook kunnen? “Ik hoop dat er in Nuland ook een optocht gehouden kan worden, dan vraag ik aan moeder of ik ook mee mag lopen. Stichting Jeugdbelangen neemt het idee van Lea serieus en brengt het in op de vergadering. Haar initiatief leidt tot het besluit om bij wijze van proef een carnavalsoptocht te organiseren op 24 februari 1968, de zaterdag voor carnaval. De optocht is een overweldigend succes. Er zijn nog geen prijzen en het heeft nog sterk het karakter van een probeersel, maar de belangstelling is enorm. Reden om door te gaan.

 

Nu, 49 jaar later leeft het carnaval in het Waoterrijk als nooit tevoren. Hieronder zijn diverse interessante onderwerpen zoals de eregalerij, alle uitgebrachte Logbuukskes en unieke archiefbeelden. Veel kijk- en leesplezier!

 

 

 

 


Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
2018 25-11 Prinsenreceptie Berghem 2018 25-11 Prinsenreceptie Berghem
ankers plaatsen
Jeugdprins Guus en prinses Celey regeren over het Waoterrijkse jeugdcarnaval

Jeugdprins Guus en prinses Celey regeren over het Waoterrijkse jeugdcarnaval

Vincent dn Uurste Prins van t Waoterrijk

Prins Vincent d’n Uurste zit in ’t Waoterrijk (Nuland) op de carnavalstroon tijdens het carnavalsseizoen 2018-2019, dat in het teken zal staan van het motto:
Wij pakken uit!

Bekijk alle nieuwsberichten