Prins Luuk op de carnavalstroon


Datum: 11-11-2017

Prins Luuk d’n Uurste zit in ’t Waoterrijk (Nuland) op de carnavalstroon tijdens het carnavalsseizoen 2017-2018, dat in het teken zal staan van het motto
’t Waoterrijk staot ‘r gekleurd op!

 

Prins Luuk en Adjudant SjorsGisteren tijdens het Prinsenbal - de traditionele aftrap van het nieuwe carnavalsjaar - werd in een bomvol Gemeenschapshuis De Meent, Luuk van der Doelen aan de Waoterrijkers als hun nieuwe Prins gepresenteerd. Van der Doelen (26), partner van Iris Roumen, is in het dagelijks leven evenementenorganisator. Zijn vriend Sjors van den Braak (26), technisch isoleerder en partner van Amy Polfliet, zal hem als zijn Adjudant assisteren.

 

Beide geboren Nulanders is het carnaval vieren door hun families met de paplepel ingegeven. In hun jonge jaren waren ze lid van carnavalsclub We Doen Mar Wa, waarmee ze meerdere malen hebben meegedaan aan de Waoterrijkse Optocht. Daarnaast maken zij beiden deel uit van de organisatie van het Carnavals Voetbal Toernooi (CVT), een toernooi waarbij gezelligheid en een gezonde sportieve strijd voorop staan en waarvan de opbrengsten worden ingezet voor ondersteuning van het Waoterrijkse carnaval met als speerpunt de optocht. Ook verzorgen ze met vriendenclub de Machtelijke Giladepoya’s al 5 jaar op rij spetterende optredens tijdens het Krakend Concert, het muziekspektakel op de dinsdagochtend van het Waoterrijks Carnaval. Van den Braak is bovendien redactielid van carnavalskrant ’t Logbuukske.

 

Zowel d’n Hoogheid, als zijn Adjudant zijn enthousiaste voetballers, vinden het leuk om naar naar concerten en festivals te gaan en drinken op zijn tijd natuurlijk ook graag gezellig een pilske met vrienden.

De nieuwe roergangers hebben er zin in en kunnen bijna niet wachten om van wal te gaan: “Wij zijn er trots op om dit seizoen voorop te mogen gaan in de bonte Waoterrijkse carnavalsstoet en we gaan er met alle carnavalsvierders een prachtig en kleurrijk spektakel van maken!”

 

Het talrijk aanwezige publiek was op het Prinsenbal getuige van een ludieke onthulling met wederom een prachtige film van eigen bodem met ‘Janus Knight’ in de hoofdrol. In de voorgaande weken werd hun nieuwsgierigheid op diverse plaatsen in ’t Waoterrijk en via de social media kanalen reeds geprikkeld. Diverse kandidaat-Prinsen stonden er op posters ‘gekleurd op’. De meeste kandidaten moesten echter kleur bekennen en werden gedurende de avond ontmaskerd, waarna om klokslag elf over elf Van der Doelen als de nieuwe Prins werd gepresenteerd. Het feest barstte daarna echt los in De Meent met muziek van allround coverband The Reverend, DJ Stan en Hofkapel De Waoterbloazers.

 

Iedereen is van harte welkom op zondag 12 november ‘Op d’n borrel bè d’n Prins’,van 14:00 tot 18.00 uur in De Meent, om de nieuwe heersers met hun benoeming te feliciteren. Het ‘uurste rundje’ is van de Prins en de eerste bezoekers ontvangen van hem een fraai thema gadget.Terug naar nieuwsoverzicht
Vorige pagina

Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
2019 12-01 Nulander van het jaar Mia v Rooij 2019 12-01 Nulander van het jaar Mia v Rooij
Mia van Rooij Nulander van het Jaar 2018

Mia van Rooij Nulander van het Jaar 2018

ankers plaatsen
Jeugdprins Guus en prinses Celey regeren over het Waoterrijkse jeugdcarnaval

Jeugdprins Guus en prinses Celey regeren over het Waoterrijkse jeugdcarnaval

Bekijk alle nieuwsberichten