Waoterrijk

Winnaars Waoterrijks Durpsversieren


Datum: 08-02-2018

Winnaars Waoterrijks Durpsversieren

Winnaars Waoterrijks Durpsversieren

Nuland,  woensdag 7 februari 2018 - Al bij binnenkomst overheersen de kleuren blauw en geel het dorpse straatbeeld. Vele straten huizen en gebouwen zijn allemaal uitbundig uitgedost. Je waant je meteen in carnavalssferen.

 

Het ‘Durpsversieren’ is één van de activiteiten die het Nulandse Waoterrijk enigszins uniek maakt. Een jury bezocht de afgelopen week alle deelnemers aan de wedstrijd, die sinds 2004 door Stichting Carnavalsorganisatie Nuland wordt georganiseerd. Er werd gelet op idee, kleurgebruik en originaliteit.

 

In de categorie “Etalagies” werd Fotografie Sterre op Pelgrimstraat 16 tot winnaar uitgeroepen en met de titel “Skonste Veurgevel” ging de familie Van Sleeuwen op Nieuwstraat 3 aan de haal.

De straten Pelgrimstraat/Hoekakker in de nieuwbouwwijk werden uitgeroepen tot “Skonste Straotje” en in de categorie “’t Mooiste Gebouwke” werd Café-Zaal Kerkzicht de winnaar.

 

Vrijdag vanaf 18:00 uur, voorafgaand aan ’t Snèrtbal, zullen de winnaars van deze wedstrijd door Prins Luuk en Adjudant Sjors en hun gevolg worden bezocht en gehuldigd. Ook Jeugdprins Thomas en Jeugdprinses Juultje geven met hun Jeugdraad van XI acte de présence. De winnaars worden door Prins Luuk getrakteerd op een hapje en een drankje onder de muzikale klanken van Hofkapel de Waoterbloazers.

 

“We zijn enorm trots op de vele carnavalsliefhebbers die ieder jaar weer  hun verbondenheid met ’t Waoterrijk tot uiting brengen door het dorp mooi  blauw met geel te kleuren. Dit is ongekend en zie je in weinig andere plaatsen.”, aldus veurzitter Johan van den Hanenberg.

 

Foto’s van ’t Durpsversieren zijn te vinden op:
http://www.waoterrijk.nl/fotoalbum/324/2018-05-02-nuland-is-versiert.htmlTerug naar nieuwsoverzicht
Vorige pagina

Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
2019 05-03 afscheid prins Vincent en adje 2019 05-03 afscheid prins Vincent en adje