Hofkapel de Waoterbloazers

Wat is carnaval zonder een blaoskapel? In het Waoterrijk hoef je die vraag niet te stellen, de Waoterbloazers bestonden al voordat de Stichting Carnavalsorganisatie Nuland werd opgericht.

 

In maart 1967 werd vanuit Harmonie Union door Jan van Dijk het initiatief genomen een boerenkapel op te richten. Met 14 personen werd een start gemaakt en De Waoterbloazers waren geboren. Toen een jaar later CO Nuland werd opgericht, werd deze boerenkapel de Hofkapel van ’t Waoterrijk, en dat is ze nu nog steeds. Zo lang als er carnaval wordt gevierd, zijn De Waoterbloazers er bij geweest en dat is toch iets om als Waoterrijkers trots op te zijn!


Als lid van de Hofkapel ben je heel direct bij de carnaval betrokken en maak je het in alle facetten mee. Je brengt het plezier van de carnaval ook naar de mensen toe, die niet meer zelf in staat zijn naar de verschillende carnavalsactiviteiten toe te komen. Er is tenslotte niets wat de echte carnavalssfeer zo uitdraagt als de muziek van een boerenkapel. Verder zorgt de Hofkapel voor de nodige muzikale ondersteuning bij de activiteiten van de CO en de Raad van Elf.

 

Nieuwe leden zijn bij De Waoterbloazers altijd van harte welkom. Mocht je interesse hebben, stuur dan een mail naar info@waoterrijk.nl

waoterbloazers-2024-1.jpg

 

Hofkapel de Waoterbloazers

 

Waoterbloazers 2024-2

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
TikTok

Kuukske d'rbij? Gin probleem!