Prins en Adjudant

Vanwege de COVID-19 pandemie heeft Carnavalsorganisatie Nuland besloten voor het seizoen 2020-2021 geen nieuwe Prins en Adjudant te kiezen. C.O. Nuland gunt elke Prins en Adjudant de fantastische ervaring van een compleet Waoterrijks carnavalsseizoen met een spetterende onthulling, de bijbehorende voorpret en voorbereiding en een vol carnavalsprogramma, en dat zal nu helaas niet mogelijk zijn.
 

 

-----------------------------------------------------------------------

 

 

Tijdens het Prinsenbal 2019 - de traditionele aftrap van het nieuwe carnavalsjaar - werd in een bomvol Gemeenschapshuis De Meent, Robert van Santvoort aan de Waoterrijkers als hun nieuwe Prins gepresenteerd. Van Santvoort (51), geboren Nulander, getrouwd met Sylvia en vader van Nick en Stan, is in het dagelijks leven timmerman. Zijn kameraad Jan Mommersteeg (55), zelfstandige in de houtbouw en chauffeur voor Heineken, zal hem samen met zijn partner Myrian Korsten en haar kinderen Matthew en Dylan, als zijn Adjudant assisteren.

Prins Robert d'n UurSte en Adjudant Jan

Zowel Prins als Adjudant zijn goede bekenden in de carnavalswereld: Van Santvoort was 10 jaar lid van C.V. de Huttentutters in ’t Wild, waarvan 5 jaar bestuurslid, hij heeft jarenlang meegedaan aan de Waoterrijkse Optocht met vriendengroep de Filjomio’s en was 5 jaar lang crewlid bij de Brulboei. Inmiddels is hij al weer 8 jaar lid van de Raad van 11, waar hij de functie van Minister van Optocht bekleed en actief is als beheerder van ’t Waoterrijks Droogdok, de bouwhal voor carnavalswagens.


Zijn Adjudant Jan is al jarenlang als tonpraoter met verschillende typetjes actief op zowel de Waoterrijkse Pronkzitting, de Brulboei, als in andere Brabantse gemeenten. Daarnaast zorgt hij tijdens de optocht elk jaar weer voor een gezellig tentje met muziek op de Nulandse Zomerdijk.

 

D’n Hoogheid houdt als rasechte Waoterrijker van vissen, legt met plezier een kaartje en gaat graag uit eten. Zijn Adjudant is groot fan en trouwe bezoeker van PSV, houdt van Nederlandstalige muziek, beleeft veel plezier aan tonpraoten en gaat graag weekendjes weg. Kortom beide zijn echte gezelligheidsdieren.

Schots en scheef!

De nieuwe roergangers hebben er zin in en kunnen bijna niet wachten om van wal te gaan: “Wij zijn er trots op om dit seizoen voorop te mogen gaan in de prachtige Waoterrijkse carnavalsstoet en kunnen haast niet wachten om samen met alle carnavalsvierders de boel eens goed schots en scheef te zetten!”

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
TikTok

Kuukske d'rbij? Gin probleem!