Hans d’n Uurste Prins in jubilerend Waoterrijk!

Prins Hans d’n Uurste zit in ’t Waoterrijk op de carnavalstroon tijdens het komend carnavalsseizoen, dat in het teken zal staan van de viering van 55 jaar carnaval onder het motto: 55 JAOR WAOTERRIJK: ‘TIS NET UNNE FILM! 


Gisteren tijdens het Prinsenbal - de traditionele aftrap van het nieuwe carnavalsjaar - werd in Gemeenschapshuis De Meent, Hans van der Donk aan de Waoterrijkers als hun nieuwe Prins gepresenteerd. Van der Donk (48), geboren Nulander, getrouwd met Heidi en vader van Stijn, Luuk, Teun en Meike, is in het dagelijks leven Operational Manager bij Circet Nederland. Stefan van den Hanenberg (46), Directeur Operations en R&D bij Dalco Food, getrouwd met Helga en vader van Martijn, Eline, Sander en Carlijn, zal hem als zijn Adjudant assisteren.

 

Zowel Prins als Adjudant zijn geboren Nulanders en goede bekenden in de carnavalswereld: Prins Hans is voorzitter van C.V. de Pindollen, de oudste carnavalsvereniging van ’t Waoterrijk, waarvan hij al 31 jaar lid is. Ook speelde hij trombone in blaaskapel de Pinbloazers en deed hij vele malen mee aan de optocht en het Krakend Concert. Carnaval werd hem dan ook met paplepel ingegoten; zijn beide ouders waren jarenlang zeer actief binnen de Carnavalsorganisatie en zijn vader is voor die inzet zelfs benoemd tot erelid.

 

Zijn Adjudant Stefan is al vanaf jonge leeftijd een fanatieke wagenbouwer. Verder is hij de bedenker van het Bouwersbal, stond hij samen met enkele anderen aan de wieg van het CarnavalsVoetbalToernooi en was hij in 2011 lid van de Jubileumcommissie Waoterrijk 44. Voor zijn inzet voor de carnavalsviering ontving hij in 2018 de hoogste onderscheiding van ’t Waoterrijk, de Snèrtonderscheiding. Op dit moment is hij nog altijd actief als Krakend Concert Commissielid en als organisator (en bedenker) van ‘t Waoterrijks Ontbijt in de kerk na de carnavalsmis. 

 

D’n Hoogheid en zijn Adjudant waren verder beiden, voordat zij tot dit prachtige ambt werden geroepen, al toegetreden tot de Jubileumcommissie Waoterrijk 55 en hebben er nu alleen nog maar meer zin in om van dit jubileum een schitterend feest te maken.

 

Het is wel duidelijk dat het carnavalsvirus bij beiden in het bloed zit en dat hebben ze inmiddels ook weer doorgegeven aan de volgende generatie, want hun kinderen zijn eveneens enthousiaste carnavalsvierders.

  

Van der Donk is verder lid van de Overheid, bazuinblazer en Keizer van Gilde Sint Antonius Abt, sponsorcommissielid bij Nulandia en hij geniet van voetbalkijken en het spelen van golf. Ook Van den Hanenberg is erg actief in het Nulandse vrijwilligersleven, onder andere als voorzitter van Stichting Jeugdbelangen, en gaat in zijn vrije tijd graag mountainbiken en tennissen. Beide heren houden van een feestje en drinken op zijn tijd graag een pilske, kortom het zijn echte gezelligheidsdieren.


De nieuwe roergangers hebben er zin in en staan te popelen om van wal te gaan: “Wij zijn er trots op om dit jubileumseizoen voorop te mogen gaan in de prachtige Waoterrijkse carnavalsstoet en kunnen haast niet wachten om er samen met alle carnavalsvierders en niet te filmen zo’n mooi jaar van te maken!”


Het aanwezige publiek was op het Prinsenbal getuige van een ludieke onthulling. In de voorgaande weken werd hun nieuwsgierigheid reeds geprikkeld met een aantal hints, die door middel van posters en social media in ’t Waoterrijk waren verspreid. Gedurende de avond werd er dan ook nog flink gegist wie de volgende Hoogheid van ’t Waoterrijk zou worden. Om 21:11 uur, na de vertoning van wederom een prachtige filmproductie van eigen bodem, kwam aan alle speculatie een eind toen Van der Donk als de nieuwe Prins werd gepresenteerd. Het feest barstte daarna echt los in De Meent met muziek van feest-coverband Lekke Band en DJ Stan.

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
TikTok

Kuukske d'rbij? Gin probleem!