JARED D’N UURSTE PRINS VAN ‘T WAOTERRIJK

Prins Jared d’n Uurste zit in ’t Waoterrijk op de carnavalstroon tijdens het komend carnavalsseizoen, dat in het teken zal staan van het motto:  ’T WAOTERRIJK 2023: CIRCUS JANUZ

 

Op vrijdag 11 november tijdens het Prinsenbal - de traditionele aftrap van het nieuwe carnavalsjaar - werd in een bomvol Gemeenschapshuis De Meent, Jared Kerkhof aan de Waoterrijkers als hun nieuwe Prins gepresenteerd. Kerkhof (25), geboren Nulander, is in het dagelijks leven uitvoerder. Zijn kameraad Stijn van Erp (25), ondernemer / mede-eigenaar van Expert van Erp, zal hem als zijn Adjudant assisteren.

Zowel Prins als Adjudant zijn goede bekenden in de carnavalswereld: beiden zijn lid van Carnavalsvereniging Ge Lult D’r Néve waarmee ze veelvuldig deelnamen aan de Waoterrijkse Optocht en zelfs een keer de eerste prijs bij de Grote Wagens mee naar huis namen. D’n Hoogheid heeft daarnaast meegedaan aan het Krakend Concert en Adjudant Stijn maakte viermaal zijn opwachting op het podium bij het Keindergebrul.

 

Kerkhof houdt verder van gitaar spelen, LP’s draaien, het op zijn tijd dansen van een Foxtrotje, en is een lokale bekendheid met zijn mondharmonica en als deelnemer aan de eerste editie van Maestro in Nuland. Hij weet dus wel hoe hij de boel moet dirigeren, een verdienstelijke kwaliteit voor een Prins. Van Erp bezoekt graag festivals en is actief in diverse evenementenorganisaties, waaronder de Confetti Rave en last but not least het jubilerende Nuland Verlicht, waar hij samen met d’n Hoogheid in het bestuur zitting heeft. Beide heren rijden ten slotte graag motor, houden van carnaval en drinken op zijn tijd graag een pilske, kortom het zijn echte gezelligheidsdieren, die wel weten hoe ze een feestje moeten bouwen!

De nieuwe roergangers hebben er zin in en kunnen bijna niet wachten om van wal te gaan: “Wij zijn er trots op om dit seizoen voorop te mogen gaan in de prachtige Waoterrijkse carnavalsstoet en kunnen haast niet wachten om er samen met alle carnavalsvierders een groot circus van te maken!”

 

Het talrijk aanwezige publiek was op het Prinsenbal getuige van een ludieke onthulling. In de voorgaande weken werd hun nieuwsgierigheid reeds geprikkeld met een 11-tal hints, die door middel van posters en social media in ’t Waoterrijk waren verspreid. Gedurende de avond werd er dan ook nog flink gegist wie de volgende Hoogheid van ’t Waoterrijk zou worden. Om klokslag elf over elf, na de vertoning van wederom een prachtige filmproductie van eigen bodem – Bassie & Adri-Janus en het vergiftigde bier – kwam aan alle speculatie een eind toen Kerkhof als de nieuwe Prins werd gepresenteerd. Het feest barstte daarna echt los in De Meent met muziek van de feestzanger Gewoon Erik, DJ Stan en Hofkapel De Waoterbloazers.

 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
TikTok

Kuukske d'rbij? Gin probleem!