Jelle d'n Uurste Prins in 't Waoterrijk

Prins Jelle d’n Uurste zit in ’t Waoterrijk op de carnavalstroon tijdens het komend carnavalsseizoen, dat in het teken zal staan van het motto:  ’T WAOTERRIJK ZET OEW HART IN VUUR EN VLAM

 

werd in een bomvol Gemeenschapshuis De Meent, Jelle van der Doelen aan de Waoterrijkers als hun nieuwe Prins gepresenteerd. Van der Doelen (27), geboren Nulander en partner van Margot van Nistelrooij, is in het dagelijks leven ondernemer met het bedrijf De Kastaan voor exclusieve houtbouw, poorten en hekwerken. Zijn goede vriendin Maartje Roovers (27), bewegingsagoog bij Brabantzorg en partner van Teun van Dinther, zal hem als zijn Adjudant assisteren.

 

Zowel Prins als Adjudant zijn echte carnavalsliefhebbers: beiden zijn lid van Carnavalsvereniging Wa Waor Ut Ok Alwir?!, waarmee ze meerdere malen deelnamen aan de Waoterrijkse Optocht en zelfs de eerste prijs wisten te behalen in de categorie Grote Wagens. D’n Hoogheid heeft daarnaast meermaals zijn opwachting gemaakt op het podium bij het Keindergebrul, is al jarenlang betrokken bij de jurering van de optocht, zat in het projectteam voor de realisatie van de nieuwe aanbouw van ‘t Droogdok en was een van de drijvende krachten in de Jubileumcommissie, die de viering van 55 jaar carnaval in ’t Waoterrijk heeft georganiseerd. Ook Adjudant Maartje maakte al eerder haar opwachting op het Waoterrijkse podium en liet haar zangkunsten klinken tijdens het Krakend Concert.

 

Van der Doelen is verder zeer actief binnen KPJ Jong Nederland Nuland, onder andere als Penningmeester, lid van de Raad van Advies en als organisator van het Beachvolleybal en diverse grote evenementen. Als hobby speelt hij graag handbal en brouwt hij in zijn vrije tijd met plezier zijn eigen biertje. Zowel de Prins als Adjudant zijn actief als leiding van de Seniorengroep bij KPJ Jong Nederland Nuland en Roovers zet zich daarnaast ook nog in bij RKVV Nulandia als trainer en coördinator vrouwen en meisjes en last but not least met veel plezier als speler in de Dames 1.

 

De nieuwe roergangers hebben er zin in en staan te popelen om van wal te gaan: “Wij zijn er trots op om dit seizoen voorop te mogen gaan in de prachtige Waoterrijkse carnavalsstoet en we kunnen haast niet wachten om er samen met alle carnavalsvierders een groot feest van te maken en de harten van alle Waoterrijkers in vuur en vlam te zetten!”

 

Het talrijk aanwezige publiek was op het Prinsenbal getuige van een ludieke onthulling. In de voorgaande weken werd hun nieuwsgierigheid reeds geprikkeld met een 11-tal hints, die door middel van social media en de website in ’t Waoterrijk waren verspreid. Gedurende de avond werd er dan ook nog flink gegist wie de volgende Hoogheid van ’t Waoterrijk zou worden. Om klokslag elf over elf, na de vertoning van wederom een prachtige filmproductie van eigen bodem kwam aan alle speculatie een eind toen Van der Doelen als de nieuwe Prins werd gepresenteerd. Het feest barstte daarna echt los in De Meent met een optreden van Tim Schalx en muziek van DJ Stan en Hofkapel De Waoterbloazers.

 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
TikTok

Kuukske d'rbij? Gin probleem!