Prins Robert d'n Uurste en Adjudant Jan!

Prins Robert d'n Uurste en Adjudant Jan!

Prins Robert d’n Uurste zit in ’t Waoterrijk (Nuland) op de carnavalstroon tijdens het komend carnavalsseizoen, dat in het teken zal staan van het motto: ’t Waoterrijk 2020: Schots en Scheef!


Gisteren tijdens het Prinsenbal - de traditionele aftrap van het nieuwe carnavalsjaar - werd in een bomvol Gemeenschapshuis De Meent, Robert van Santvoort aan de Waoterrijkers als hun nieuwe Prins gepresenteerd. Van Santvoort (51), geboren Nulander, getrouwd met Sylvia en vader van Nick en Stan, is in het dagelijks leven timmerman. Zijn kameraad Jan Mommersteeg (55), zelfstandige in de houtbouw en chauffeur voor Heineken, zal hem samen met zijn partner Myrian Korsten en haar kinderen Matthew en Dylan, als zijn Adjudant assisteren.

Goede bekenden!

Zowel Prins als Adjudant zijn goede bekenden in de carnavalswereld: Van Santvoort was 10 jaar lid van C.V. de Huttentutters in ’t Wild, waarvan 5 jaar bestuurslid, hij heeft jarenlang meegedaan aan de Waoterrijkse Optocht met vriendengroep de Filjomio’s en was 5 jaar lang crewlid bij de Brulboei. Inmiddels is hij al weer 8 jaar lid van de Raad van 11, waar hij de functie van Minister van Optocht bekleed en actief is als beheerder van ’t Waoterrijks Droogdok, de bouwhal voor carnavalswagens.


Zijn Adjudant Jan is al jarenlang als tonpraoter met verschillende typetjes actief op zowel de Waoterrijkse Pronkzitting, de Brulboei, als in andere Brabantse gemeenten. Daarnaast zorgt hij tijdens de optocht elk jaar weer voor een gezellig tentje met muziek op de Nulandse Zomerdijk.

Rasechte carnavalliefhebbers

D’n Hoogheid houdt als rasechte Waoterrijker van vissen, legt met plezier een kaartje en gaat graag uit eten. Zijn Adjudant is groot fan en trouwe bezoeker van PSV, houdt van Nederlandstalige muziek, beleeft veel plezier aan tonpraoten en gaat graag weekendjes weg. Kortom beide zijn echte gezelligheidsdieren.

De nieuwe roergangers hebben er zin in en kunnen bijna niet wachten om van wal te gaan: “Wij zijn er trots op om dit seizoen voorop te mogen gaan in de prachtige Waoterrijkse carnavalsstoet en kunnen haast niet wachten om samen met alle carnavalsvierders de boel eens goed schots en scheef te zetten!”

Elf over elf

Het talrijk aanwezige publiek was op het Prinsenbal getuige van een ludieke onthulling. In de voorgaande weken werd hun nieuwsgierigheid reeds geprikkeld met een 11-tal hints, die door middel van posters en social media in ’t Waoterrijk waren verspreid. Gedurende de avond werd er dan ook nog flink gegist wie de volgende Hoogheid van ’t Waoterrijk zou worden. Om klokslag elf over elf, na de vertoning van wederom een prachtige filmproductie van eigen bodem, kwam aan alle speculatie een eind toen Van Santvoort als de nieuwe Prins werd gepresenteerd. Het feest barstte daarna echt los in De Meent met muziek van de Gebroeders Rossig, DJ Stan en Hofkapel De Waoterbloazers.

Op d'n borrel!

Iedereen is van harte welkom op zondag 10 november ‘Op d’n borrel bè de Prins’, van 14:00 tot 18.00 uur in De Meent, om de nieuwe heersers met hun benoeming te komen feliciteren. Het ‘uurste rundje’ is van de Prins en de eerste bezoekers ontvangen van hem een fraai thema gadget

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
TikTok

Kuukske d'rbij? Gin probleem!