Winnaars Durpsversieren 2020 bekend

Winnaars Durpsversieren 2020 bekend

Ondanks storm en regen overheersen de kleuren blauw en geel weer het Waoterrijkse straatbeeld. Vele straten, huizen en gebouwen zijn allemaal uitbundig uitgedost in het carnavalsmotto van dit jaar: Schots en Scheef. Je waant je meteen in carnavalssferen.


Het ‘Durpsversieren’ is één van de activiteiten die het Nulandse Waoterrijk enigszins uniek maken. Een jury bezocht de afgelopen week alle deelnemers aan de wedstrijd, die sinds 2004 door Stichting Carnavalsorganisatie Nuland wordt georganiseerd. Er werd gelet op idee, kleurgebruik en originaliteit. Het was een moeilijke beslissing, want er waren door vele Waoterrijkers prachtige schots en scheve creaties gemaakt, maar de jury wist toch een keuze te maken.

 

In de categorie ‘Skonste Etalage’ werd Fotografie Sterre op Pelgrimstraat 16 tot winnaar uitgeroepen. Het hangt allemaal wel een beetje schots en scheef in de etalage, behalve het glas whisky van de voorzitter, dat staat netjes recht. De jury vond het een leuk geheel.

 

De andere inschrijvingen in de categorie ‘Skonste Etalage’ waren:

  • Bloem&Marloes - Kerkstraat 35a
  • Het Goede Gevoel – Prins Bernardplein 13

 

Met de titel ‘Skonste Veurgevel’ ging Stephanie van der Heijden-Schuurmans op Veldstraat 7 aan de haal. Truus, Mien, Annie, Bep en Bertha, ze staan er flink scheef gekapt bij met het haar hoog op het raam.

 

De andere inschrijvingen in de categorie ‘Skonste Veurgevel’ waren:

  •  Isabel en Alwin van Amelsvoort - Zandstraat 16
  •  Jenny van Sleeuwen - Nieuwstraat 3

 

De Raadhuisstraat werd uitgeroepen tot ‘Skonste Straotje’. In heel Nederland wil het geen winter worden, maar de Raadhuisrakkers hebben het wel voor elkaar. Bijna elk huis heeft zijn eigen ‘ijsschots’. De jury was diep onder de indruk van de diversiteit aan creaties, van  ijskoningin, tot prins op de schots, dus niet botsen op de scheve schotsen. En dit alles in storm en regen.

 

            

 

De andere inschrijvingen in de categorie ‘Skonste Straotje’ waren:

  • De Vladerackers – Vladerackenstraat
  • De Duynkruiers – Duyn en Daelseweg

 

Vrijdag vanaf 18:15 uur, voorafgaand aan ’t Snèrtbal, zullen de winnaars van deze wedstrijd door Prins Robert, Adjudant Jan en hun gevolg worden bezocht en gehuldigd. Ook Jeugdprins Rick en Jeugdprinses Brecht geven met hun Jeugdraad van XI acte de présence. De winnaars worden door Prins Robert getrakteerd op een hapje en een drankje onder de muzikale klanken van Hofkapel de Waoterbloazers.  

Na de huldiging van de winnaars zal Prins Robert nog de ceremoniële onthulling van het naambordje op het nieuwe C.O. Pleintje bij het kunstwerk Dinzalun verzorgen.

 

“We zijn enorm trots op de vele carnavalsliefhebbers die ieder jaar weer hun verbondenheid met ’t Waoterrijk tot uiting brengen door het dorp mooi blauw met geel te laten kleuren. Zeer veel Waoterrijkers hebben het carnavalsmotto Schots en Scheef! ter harte genomen. Dit is ongekend en zie je in weinig andere plaatsen.”, aldus veurzitter Johan van den Hanenberg.

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
TikTok

Kuukske d'rbij? Gin probleem!