Winnaars Durpsversieren 2021 bekend

Het ‘Durpsversieren’ is één van de activiteiten die het Nulandse Waoterrijk enigszins uniek maken. Een jury bezocht de afgelopen week alle deelnemers aan de wedstrijd, die sinds 2004 door Stichting Carnavalsorganisatie Nuland wordt georganiseerd. Er werd gelet op idee, kleurgebruik en originaliteit. Het was een moeilijke beslissing, want er waren door vele Waoterrijkers weer prachtige creaties gemaakt, maar de jury wist toch een keuze te maken.

 

Met de titel ‘Skonste Veurgevel’ ging de Familie Kerkhof op Pelgrimstraat 9 met hun prachtige geschilderde afbeeldingen van Janus aan de haal. Het was moeilijk voor de jury, maar jullie zijn de winnaars.

 

De andere inschrijvingen in de categorie ‘Skonste Veurgevel’ waren in willekeurige volgorde:

Mees en Oma Korsten - Sint Janstraat 14

Ria Heikes - Molenstraat 19

Stephanie van der Heijden-Schuurmans - Veldstraat 7

Marie José Walravens & Janneke Gielis-Clement - Heijcamp 4-6

Tonny van Aggelen – Duyn en Daelseweg 37


       

 

De Raadhuisstraat werd uitgeroepen tot ‘Skonste Straotje’. De Raadhuisrakkers hebben 'Anders dan Anders' alle buurtgemeenten uitgenodigd om wat kleur aan hun straat te geven, van Waoterhazendurp tot Krullendonk, van Knoerissen tot Knollenrijk, van Krullendonk tot Slotgat en van Dommelboarzedurp tot Zandhazendurp, um dan ‘t Rottenrijk en Kafland niet te vergeten, mar ok de Waoterrijksevlag is goed vertegenwoordigd. In 2020 wilde elk huis zijn eigen 'ijsschots' en nu in 2021 hebben ze die echt gekregen. De jury was diep onder de indruk van de diversiteit aan vlaggen.

 

De andere inschrijvingen in deze categorie waren:

De Vladerackers – Vladerackenstraat

De Duynkruiers – Duyn en Daelseweg

                

 

In de categorie ‘Skonste Etalage’ werd Het Goede Gevoel op Prins Bernardplein 13, met in de etalage prachtige foto’s met mooie zelf gemaakte mondkapjes, tot winnaar uitgeroepen. De jury vond het een leuk geheel.

 

De andere inschrijving in de categorie ‘Skonste Etalage’ was:

Fotografie Sterre - Pelgrimstraat 16


     

 

Tot 'Mooiste Gebouwke' van 2021 is het Martinushuis gekozen. De bewoners van de tweeëntwintig kamers hebben alle ramen prachtig versierd met zelf gemaakte kunstwerken en een groot spandoek boven de ingang met een pakkende tekst. De jury was eigenlijk sprakeloos.

 

Een mooie foto-impressie van 't blauw-gele Waoterrijk vindt u hier.

 

Op vrijdagavond 12 februari zullen de winnaars een prijs ontvangen. Een bezoek van de Prins en Adjudant met hun hele gevolg voor een huldiging op locatie is dit jaar helaas niet toegestaan, maar via deze weg willen wij de winnaars van harte feliciteren en alle deelnemers bedanken voor hun inzet.

 

“We zijn enorm trots op de vele carnavalsliefhebbers die ieder jaar weer het dorp mooi blauw met geel laten kleuren. Zelfs in deze moeilijke en vreemde tijd hebben veel Waoterrijkers hun verbondenheid met 't Waoterrijk tot uiting willen brengen. Dit is hartverwarmend en zie je maar in weinig andere plaatsen.”, aldus veurzitter Johan van den Hanenberg.

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
TikTok

Kuukske d'rbij? Gin probleem!