Carnavalsseizoen 2020-2021

Carnavalsseizoen 2020-2021

Beste Waoterrijkers,

 

Het zal jullie niet verbazen dat het carnavalsseizoen 2020-2021 in ’t Waoterrijk er niet uit zal zien zoals we gewend zijn, want de corona pandemie is nog lang niet voorbij en werpt inmiddels ook zijn schaduw vooruit op Carnaval in 2021.

 

In de afgelopen periode heeft Carnavalsorganisatie Nuland gezocht naar creatieve oplossingen om voor de Waoterrijkers een alternatief carnavalsfeest te organiseren binnen de geldende coronarichtlijnen en hiervoor waren al allerlei mogelijkheden bedacht. Doordat het virus weer oplaait en daarmee de maatregelen worden aangescherpt, wordt dit echter steeds moeilijker, zo niet onmogelijk.

 

Carnavalsseizoen 2020-2021

Wij hebben de veiligheid van alle Waoterrijkers op de eerste plaats staan en willen op geen enkele manier de gezondheid van mensen in gevaar brengen. De ontwikkelingen van de afgelopen weken hebben er dan ook toe geleid dat het bestuur heeft besloten alle activiteiten tot en met 31 december 2020 te annuleren. Daarnaast moeten wij jullie met pijn in ons hart melden dat ook alle evenementen die C.O. Nuland tijdens carnaval organiseert, waaronder ook de optocht, worden geannuleerd. Wij bekijken nog mogelijkheden voor een alternatieve Brulboei en/of Keindergebrul.

 

Wij begrijpen dat iedereen smacht naar een moment om even alles van zich af te zetten, waar carnaval normaal gesproken de ultieme periode voor is, maar het is in de huidige situatie niet mogelijk om dat veilig en binnen de geldende richtlijnen/noodverordening te organiseren en dat geldt helaas ook voor de optocht. Dat is de realiteit die we allemaal onder ogen moeten zien en we vertrouwen dan ook op jullie begrip.

 

Mocht de situatie zodanig verbeteren dat er toch mogelijkheden zijn om activiteiten te organiseren, zullen wij natuurlijk de eerste zijn om dit te onderzoeken en/of de horeca daarin te ondersteunen. Eind dit jaar zullen wij definitief aangeven wat er in 2021 zal plaatsvinden.

 

Prins & Adjudant

In navolging van het bovenstaande hebben we tevens besloten dit seizoen geen nieuwe Prins en Adjudant te kiezen. C.O. Nuland gunt elke Prins en Adjudant de fantastische ervaring van een compleet Waoterrijks carnavalsseizoen met een spetterende onthulling, de bijbehorende voorpret en voorbereiding en een vol carnavalsprogramma, en dat zal nu helaas niet mogelijk zijn.

 

Alternatief Carnavalsfeest

Carnaval 2021 vindt plaats in februari, dat is een vaststaand feit, maar we begrijpen dat het niet doorgaan van het bijbehorende feest voor iedereen een groot gemis is. Er is dan ook al geopperd het hele carnavalsfeest te verplaatsen naar een andere datum. Mochten de ontwikkelingen met het coronavirus het toelaten willen we op dat moment de eventuele mogelijkheden bekijken voor een alternatief carnavalsfeest later in het jaar, maar ook hiervoor geldt dat er eerst meer zekerheid zal moeten komen. 

 

Tot slot

Het wordt een bijzonder carnavalsseizoen, dat zeker niet zal zijn wat we allemaal graag willen. Carnaval zit in ons hart, dus het gevoel zal er altijd zijn, maar het is ook beleving en dat doen we normaal gesproken met z’n allen en dat zullen we nu moeten missen. Daar kunnen we helaas niets aan veranderen, maar we gaan niet bij de pakken neerzitten en richten onze blik vooruit op onder andere de uitbreiding van ’t Waoterrijks Droogdok en de voorbereiding op de grootse viering van het 55-jarig jubileum van ’t Waoterrijk in het seizoen 2021-2022.

 

We houden jullie op de hoogte van eventuele ontwikkelingen.

 

Stichting Carnavalsorganisatie Nuland

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
TikTok

Kuukske d'rbij? Gin probleem!