Koninklijke Onderscheiding voor Marcel van der Doelen

Voor zijn jarenlange inzet voor diverse stichtingen en organisaties heeft Marcel van der Doelen vandaag (26 april 2023) uit handen van Burgemeester Mikkers een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 

CO Nuland is trots als mede-aanvrager te hebben mogen fungeren en wij feliciteren Marcel van harte met deze welverdiende eer.

 

 


Marcel is sinds 1990 lid van de Raad van XI en op dit moment binnen Stichting Carnavalsorganisatie actief als Minister van TMW (Technisch Materieel Waoterrijk) Vanuit dien hoofde is hij verantwoordelijk voor al het technisch materieel dat in de aanloop naar en tijdens carnaval wordt gebruikt en/of geplaatst, zoals D’n Boot, Janus de Zeebonk, de ankers van Prins, Adjudant, Jeugdprins en Jeugdprinses, maar ook de scepter en ambtsketen van d’n Hoogheid. Is er iets kapot, dan fikst Marcel het wel en altijd zo dat je er niets meer van ziet. Is er ergens een constructie voor nodig, dan wordt dat bedacht en gemaakt. Daarnaast verzorgt hij elk jaar weer de bekers voor de optochtwinnaars en alle onderscheidingen voor de Prins.

 

In 2005 was hij de Adjudant van Prins Ton en in het jubileumjaar 2011 zat hij als Prins Marcel d’n Uurste zelf op de carnavalstroon.

 

Maar daar houdt het niet bij op. Ook heeft hij jarenlang zeer veel voor ‘t Logbuukske geregeld. Hij verzorgde o.a. de adverteerders-administratie en de huis-aan-huis bezorging. Zeer tijdsintensieve en veeleisende taken, die maar weinigen op zich willen nemen. Hij was zelfs actief in het naaiatelier ter ondersteuning van zijn dochter Marion bij de productie van de jeugdsteken en andere kleding voor de stichting.

 

Dit is slechts een greep uit de vele taken die Marcel in afgelopen jaren voor de Carnavalsorganisatie heeft verricht en daarbij zijn we in alle zekerheid nog vele zaken vergeten, maar de strekking is dat het Marcel nooit teveel is. Al 33 jaar zet hij zich als lid van de Raad van XI geheel belangeloos in om de carnavalsviering in Nuland te organiseren en te behouden voor toekomstige generaties. Een langere periode dan ooit iemand voor hem heeft gedaan.


Zijn inzet voor onze stichting in combinatie met al zijn overige vrijwilligersfuncties in de Nulandse gemeenschap, o.a. voor Stichting Nuland Promotie (Rondje Nuland), Ziekenactie Het open Venster, Gemeenschapsblad De Klepel en Buurtvereniging De Raadhuisrakkers, maakt Marcel tot een zeer verdiende ontvanger van deze  Koninklijke Onderscheiding!

 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
TikTok

Kuukske d'rbij? Gin probleem!