Snertonderscheiding voor Joris Bosch

Snertonderscheiding voor Joris Bosch

Joris Bosch kreeg gisteren uit handen van Prins Vincent d’n Uurste de belangrijkste onderscheiding van het Waoterrijk uitgereikt. De uitreiking vond volgens de traditie plaats tijdens het Snèrtbal, dat geldt als openingsbal van het Waoterrijkse carnaval.


De Snèrtonderscheiding wordt toegekend door het Ministerie van Algemene Zaoken van de Stichting Carnavalsorganisatie Nuland aan personen met een enorme verdienste, toewijding en trouw aan 't Waoterrijk in z’n geheel of het carnavalsgebeuren in het bijzonder.

 

“Joris was al vanaf jonge leeftijd actief als fanatiek wagenbouwer bij CV de Doppenlichters en hij was toentertijd de drijvende kracht achter de bouw van een nissenhut, om meer jeugd een bouwlocatie voor carnavalswagens te bieden. In 2003 werd hij lid van de Raad van 11, waar hij de eerste jaren al zijn kennis, enthousiasme en ervaring heeft ingezet voor de organisatie van D’n Optocht. Echt zijn kindje, waarvoor hij nog steeds de jury-uitslagen verwerkt. Daarnaast was hij vanaf het begin betrokken bij de realisering van alle maffe ideeën van de verschillende redacties van ’t Logbuukske, de meermalen onderscheiden Waoterrijkse carnavalskrant. Niets is hem te gek, ook geen van de andere drukwerkideeën, waar CO Nuland mee komt. Of het nu een banier is aan de Kerktoren, bordjes in de tuin van de Jeugdraad of zeilen aan de kiosk, Joris maakt het. De laatste jaren heeft hij zich daarnaast ontwikkeld tot beeldtechneut van de CO. Beamers, filmvertoningen, streaming video, hoeveel kabels en computers er ook voor nodig zijn, Joris krijgt het aan de gang. Hij houdt dan ook niet van opgeven, zelfs toen de Raad van XI uit nog slechts 5 leden bestond bleef hij aan boord en heeft hij samen met enkele anderen het Waoterrijkse carnaval weer van de grond getild tot wat het nu is. Vandaag de dag is hij nog steeds bestuurslid van CO Nuland en vervult hij de functie van Minister van Protocol in de Raad van XI. Tevens is hij zeer actief in het Nulandse vrijwilligersleven, o.a. voor KPJ Jong Nederland en de Fout4energy Party, maar eigenlijk staat hij klaar voor iedere vereniging of stichting die een beroep op hem doet. Kortom een waardevolle kracht voor de Waoterrijkse gemeenschap, die deze Snèrtonderscheiding meer dan verdient!”  aldus Veurzitter Johan van den Hanenberg.

 

Later op de avond volgde de traditionele onthulling van Janus de Zeebonk en was er natuurlijk snert in overvloed. Het carnavalsfeest barstte in alle hevigheid los met de De Lawineboys, DJ Stan en Hofkapel de Waoterbloazers.

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
TikTok

Kuukske d'rbij? Gin probleem!