Gouwe Bouwkwast voor Daan van Bergen

Gouwe Bouwkwast voor Daan van Bergen

Tijdens het Bouwersbal in De Tielebar, het carnavalsbal voor de jeugdige wagenbouwers, kreeg Daan van Bergen van CV De Schikmakers van Prins Vincent d’n Uurste de Gouwe Bouwkwast uitgereikt. Deze onderscheiding wordt jaarlijks door het Ministerie van Optocht uitgereikt aan een wagenbouwer die zich binnen zijn carnavalsgroep buitengewoon inzet en een kartrekkersrol vervult.


Daan van Bergen (13) is fanatiek wagenbouwer bij CV de Schikmakers, een carnavalsclubke met 35 enthousiaste jorgens en meiden. Ze bouwen alweer voor het vierde keer en dit jaar pakken ze ‘groot’ uit met de wagen. Voor de Kerstvakantie begon, zijn ze met zijn allen bij elkaar gekomen om het idee voor de optocht te verzinnen. Ze waren er al snel uit, het moest een busje worden met een hele grote pop, en veel muziek!!

 

Het bouwen gebeurde vooral op de zaterdagen en in de Kerstvakantie. Ze bouwden dan 3 uur aan een stuk. In drie ploegjes die elke week wisselden, dit liep perfect. Sinds begin dit jaar waren ze ook vaak op vrijdagavond in ’t Waoterrijks Droogdok te vinden. Daan regelde dit met een aantal anderen helemaal zelf. Chips en cola mee en een ‘goei stukske muziek’, want dan hebben ze ‘veul schik’ en dat is ook belangrijk! Gazen, schilderen en plakken het gaat allemaal heel goed, het is een aardigheid om te zien. Daan is heel secuur bij het schilderen en als de rest het even niet weet is het de hele tijd: “Daan, hoe zullen we dit… en Daan, hoe zullen we dat…?”, dat vindt hij prachtig. Voor zijn geweldige inzet is hij dan ook de meer dan verdiende winnaar geworden van de Gouwe Bouwkwast 2019!

 

Daan van Bergen mag naast de ontvangst van een prachtige trofee, tijdens de prijsuitreiking van de Waoterrijkse optocht de Gouden Toekomst Cup uitreiken, die CV De Schikmakers in 2017 zelf al eens won.

Na afloop van de uitreiking barstte het feest in alle hevigheid los en pakten de jeugdige Waoterrijkse carnavalsvierders uit met hossen en polonaises!

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
TikTok

Kuukske d'rbij? Gin probleem!