Winnaars durpsversieren 2019

Al bij binnenkomst overheersen de kleuren blauw en geel het dorpse straatbeeld. Vele straten, huizen en gebouwen zijn allemaal uitbundig uitgedost. Je waant je meteen in carnavalssferen. Het ‘Durpsversieren’ is één van de activiteiten die het Nulandse Waoterrijk enigszins uniek maakt. Een jury bezocht de afgelopen week alle deelnemers aan de wedstrijd, die sinds 2004 door Stichting Carnavalsorganisatie Nuland wordt georganiseerd. Er werd gelet op idee, kleurgebruik en originaliteit. Het was een moeilijke beslissing, want er was door zeer veel Waoterrijkers uitgepakt, maar de jury wist toch een keuze te maken.

 

In de categorie ‘Etalagies’ werd Het Goede Gevoel op Prins Bernhardplein 13 tot winnaar uitgeroepen en met de titel ‘Skonste Veurgevel’ ging de familie Van Bakel op Zanstraat14/Akkerstraat 48 aan de haal. De Raadhuisstraat werd uitgeroepen tot ‘Skonste Straotje’. Daarnaast ontvingen Fotografie Sterre en de Heijcamp een eervolle vermelding.  

Vrijdag vanaf 18:15 uur, voorafgaand aan ’t Snèrtbal, zullen de winnaars van deze wedstrijd door Prins Vincent, Adjudant Jan Willem en hun gevolg worden bezocht en gehuldigd. Ook Jeugdprins Guus en Jeugdprinses Celey geven met hun Jeugdraad van XI acte de présence. De winnaars worden door Prins Vincent getrakteerd op een hapje en een drankje onder de muzikale klanken van Hofkapel de Waoterbloazers.

 

“We zijn enorm trots op de vele carnavalsliefhebbers die ieder jaar weer hun verbondenheid met ’t Waoterrijk tot uiting brengen door het dorp mooi blauw met geel te laten kleuren. Zeer veel Waoterrijkers hebben het carnavalsmotto Wij pakken uit! ter harte genomen. Dit is ongekend en zie je in weinig andere plaatsen.”, aldus veurzitter Johan van den Hanenberg.

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
TikTok

Kuukske d'rbij? Gin probleem!