Winnaars Durpsversieren Bekend

Ook deze carnavalsperiode zijn de veurgevels, etalagies, gebouwkes en straotjes in ’t Waoterrijk weer prachtig versierd. Dankzij de geweldige inzet van vele inwoners overheersen de kleuren blauw en geel wederom het Waoterrijkse straatbeeld. Vele straten, huizen en gebouwen zijn allemaal uitbundig uitgedost in het carnavalsmotto van dit jaar: ’t Waoterrijk zet oew hart in vuur en vlam. Je waant je meteen in carnavalssferen.

 

Het ‘Durpsversieren’ is één van de activiteiten die het Nulandse Waoterrijk enigszins uniek maken. Een jury bezocht de afgelopen week alle deelnemers aan de wedstrijd, die sinds 2004 door Stichting Carnavalsorganisatie Nuland wordt georganiseerd. Er werd gelet op idee, kleurgebruik en originaliteit. Het was een moeilijke beslissing, want er was door vele Waoterrijkers weer met vuur aan gewerkt, maar uiteindelijk kwam de jury tot de volgende beslissing:

 

Met de titel ‘Skônste Veurgevel’ ging de Familie van Erp op Heeseind 38 aan de haal. Bij hen staat de Raad van 6 paraat nu ’t Waoterrijk in vuur en vlam staat. Met vlammen achter alle ramen is het een vurig geheel geworden. Van harte gefeliciteerd Familie Van Erp!

 

 

In de categorie ‘Etalagies’ werd Het Goede Gevoel op Prins Bernhardplein 13 tot winnaar uitgeroepen. Met prachtige portrettekeningen van de 4 die met carnaval het hart van het Het Goede Gevoel in vuur en vlam zetten en Janus die zijn pijlen richt is het een mooi geheel geworden. De jury was onder de indruk. Van harte gefeliciteerd!

 

 

Het Martinushuis aan de Kloosterstraat wist de titel 'Skônste Gebouwke' in de wacht te slepen. Het hele gebouw is wederom prachtig versiert met vlammen en vurige teksten achter elk raam. Een groot compliment voor alle bewoners en vrijwilligers!

 

 

 

De Raadhuisstraat werd uitgeroepen tot ‘Skônste Straotje’ van ’t Waoterrijk. Met vlammen, ladders en slangen in elke tuin pakken de Raadhuisrakkers weer uit in het thema, want In hun straat is de kazerne verdwenen en de Prins verschenen. Dat zette hun harten in vuur en vlam, totdat de brandweer kwam. Van harte gefeliciteerd Raadhuisrakkers. Wat weten jullie toch elk jaar weer te vlammen!

 

 

 

Tenslotte complimenten voor alle andere deelnemers, want de jury was onder de indruk van alle creativiteit en de hoeveelheid tijd en moeite die wordt besteed aan het prachtig versieren van ons Waoterrijk. Hopelijk doen jullie volgend jaar ook allemaal weer mee en misschien weten jullie dan een titel te veroveren.


Vrijdag vanaf 18:00 uur, voorafgaand aan ’t Snertbal, zullen de winnaars van deze wedstrijd door Prins Jelle d’n Uurste, Adjudant Maartje en hun gevolg worden bezocht en gehuldigd. Ook Jeugdprins Bram en Jeugdprinses Lynn zijn natuurlijk met hun Jeugdraad van XI van de partij. De winnaars worden door Prins Jelle getrakteerd op een hapje en een drankje onder de muzikale klanken van Hofkapel de Waoterbloazers.  

 

“We zijn enorm trots op de vele carnavalsliefhebbers die ieder jaar weer hun verbondenheid met ’t Waoterrijk tot uiting brengen door het dorp mooi blauw met geel te laten kleuren. Zeer veel Waoterrijkers hebben het carnavalsmotto ter harte genomen en hebben onze harten in vuur en vlam weten te zetten.”, aldus veurzitter Johan van den Hanenberg.

 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
TikTok

Kuukske d'rbij? Gin probleem!