Snèrtonderscheiding voor Hans van Erp

Hans van Erp kreeg vrijdag 25 februari uit handen van Prins Hans d’n Uurste de belangrijkste onderscheiding van het Waoterrijk uitgereikt. De uitreiking vond volgens de traditie plaats tijdens het Snèrtbal, dat geldt als openingsbal van het Waoterrijkse Carnaval.

 

De Snèrtonderscheiding wordt toegekend door het Ministerie van Algemene Zaoken van de Stichting Carnavalsorganisatie Nuland aan personen met een enorme verdienste, toewijding en trouw aan 't Waoterrijk in z’n geheel en het carnavalsgebeuren in het bijzonder.

 

 

Hans is een Waoterrijker van het eerste uur, die waarschijnlijk als enige kan claimen aan elke Waoterijkse optocht, op eentje na, te hebben meegedaan. Als geen ander kan hij vertellen over al die jaren Carnaval in ’t Waoterrijk. Maar wat hem echt bijzonder maakt is zijn inzet en toewijding aan het Waoterrijks Carnavalsfeest. Hans is veruit het langstzittende actieve lid van Hofkapel de Waoterbloazers. Maar liefst 50 jaar staat hij klaar en blaast hij al zijn deuntje mee. Een unieke prestatie.


Wat is Carnaval zonder muziek en dan specifiek blaaskapellenmuziek. Dat hoort erbij. Waar de Prins en zijn Adjudant ook gaan, de Hofkapel is erbij. Vijf dagen lang van evenement naar evenement, een ware slijtageslag. Muzikanten als Hans, die dit al zo lang met hart en ziel doen zijn dus heel bijzonder.


Carnaval brengen naar degenen die niet zelf naar het feest kunnen komen, zoals op Jozefoord, in het Martinushuis en in de Binckhorst, is wat Hans het meest dankbaar vindt en waar hij echt van geniet. Stichting Carnavalsorganisatie Nuland op haar beurt is trots en dankbaar dat er personen als Hans actief zijn binnen het Waoterrijkse Carnavalsgebeuren en het is haar dan ook een groot genoegen hem daarvoor te kunnen eren met deze Snèrtonderscheiding.

 

Na de bekendmaking barstte het carnavalsfeest in alle hevigheid los met de Gustaf & Otto, DJ Stan en Hofkapel de Waoterbloazers. En natuurlijk was er ook weer snert in overvloed voor alle gasten.

 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
TikTok

Kuukske d'rbij? Gin probleem!