Winnaars Durpsversieren 2022 bekend

Winnaars Durpsversieren 2022 bekend

Ondanks alle belemmeringen door coronaregels, regen en harde storm zijn toch de veurgevels, etalagies, gebouwkes en straotjes in ’t Waoterrijk weer prachtig versierd. Dankzij de geweldige inzet van vele inwoners overheersen de kleuren blauw en geel wederom het Waoterrijkse straatbeeld. Vele straten, huizen en gebouwen zijn allemaal uitbundig uitgedost in het carnavalsmotto van dit jaar: 55 Jaor Waoterrijk: ‘tis net unne film. Je waant je meteen in carnavalssferen.

 

Het ‘Durpsversieren’ is één van de activiteiten die het Nulandse Waoterrijk enigszins uniek maken. Een jury bezocht de afgelopen week alle deelnemers aan de wedstrijd, die sinds 2004 door Stichting Carnavalsorganisatie Nuland wordt georganiseerd. Er werd gelet op idee, kleurgebruik en originaliteit. Het was een moeilijke beslissing, want er waren door vele Waoterrijkers prachtige decors gemaakt, maar de jury wist toch een keuze te maken.

 

Met de titel ‘Skonste Veurgevel’ gingen Mees en Oma Korsten op Sint Janstraat 14, met een prachtige film door de jaren heen, aan de haal. Het was moeilijk voor de jury, maar jullie zijn de winnaars.

 

In de categorie ‘Etalagies’ werd Het Goede Gevoel op Prins Bernardplein 13, met in de etalage prachtige foto’s van Waoterrijkers, tot winnaar uitgeroepen. De jury vond het een leuk geheel.

 

Tot ‘Mooiste Gebouwke’ van 2022 werd Jozefoord verkozen.  De gevel is prachtig versiert met een filmrol, met daarbij de pakkende tekst “Al duurt het maar even, het is de film van ons leven.” De jury was eigenlijk sprakeloos.

 

De Raadhuisstraat werd uitgeroepen tot ‘Skonste Straotje’ van ’t Waoterrijk. Voor de vierde keer op rij pakken De Raadhuisrakkers de hoofdprijs in deze categorie. Deze keer met een prachtige filmset en Walk of Fame. De jury was diep onder de indruk van de diversiteit aan beroemdheden in ‘The Townhallstreet’.

 

    

 

Foto's van alle prachtige creaties zijn hier te vinden 

 

Vrijdag vanaf 18:00 uur, voorafgaand aan ’t Snèrtbal, zullen de winnaars van deze wedstrijd door Prins Hans, Adjudant Stefan en hun gevolg worden bezocht en gehuldigd. Ook Jeugdprins Mees en Jeugdprinses Pleun geven met hun Jeugdraad van XI acte de présence. De winnaars worden door Prins Hans getrakteerd op een hapje en een drankje onder de muzikale klanken van Hofkapel de Waoterbloazers.  

 

“We zijn enorm trots op de vele carnavalsliefhebbers die ieder jaar weer hun verbondenheid met ’t Waoterrijk tot uiting brengen door het dorp mooi blauw met geel te laten kleuren. Zeer veel Waoterrijkers hebben het carnavalsmotto ter harte genomen. Dit is niet te filmen zo mooi en zie je in weinig andere plaatsen.”, aldus veurzitter Johan van den Hanenberg.

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
TikTok

Kuukske d'rbij? Gin probleem!