Waoterrijkse Optocht definitief verplaatst naar zaterdag 2 juli 2022

Waoterrijkse Optocht definitief verplaatst naar zaterdag 2 juli 2022

Volgens traditie zou op Carnavalszondag 27 februari 2022 de Optocht door de straten van ‘t Waoterrijk trekken. Vanwege de maatregelen met betrekking tot de Coronapandemie hebben de bouwers de afgelopen periode echter weinig mogelijkheden gehad te werken aan hun creaties en daarnaast is het ook nog zeer onzeker wat de maatregelen zijn die gelden met carnaval. Op basis van deze gegevens heeft het bestuur van Carnavalsorganisatie Nuland besloten om de WAOTERRIJKSE OPTOCHT definitief te verplaatsen naar ZATERDAG 2 JULI 2022.

 

CO Nuland had half december reeds bekendgemaakt dat wanneer de pandemie weer roet in het eten zou gooien voor de viering van ons geliefde carnavalsfeest, we in dat geval in het weekend van 1 t/m 3 juli Zomercarnaval in ’t Waoterrijk zouden vieren. Een weekend dat sowieso gepland was voor de viering van het 55-jarig jubileum, maar waarin we nu gedurende drie dagen, diverse evenementen zullen organiseren om er een echt alternatief carnavalsfeest van te maken, inclusief dus de Waoterrijkse Optocht op zaterdagmiddag. Wat er allemaal kan tegen die tijd, weten wij natuurlijk ook niet, maar dat we dan hoogstwaarschijnlijk weer het een en ander kunnen organiseren wel. Dat was afgelopen zomer namelijk ook zo en we zullen invulling geven aan het feest op basis van de dan geldende regels.

 

We willen hiermee niet alleen alle Waoterrijkers perspectief bieden, die vrezen dat het carnavalsfeest wederom wordt geannuleerd, maar zeker ook alle wagenbouwers, die bang zijn dat ze voor niets bouwen omdat de optocht weer niet doorgaat. Natuurlijk hopen we hiermee ook te voorkomen de betrokkenheid bij de deelnemers weg ebt door meerdere jaren geen optocht.

 

De bouwers hebben inmiddels positief gereageerd op de verplaatsing en aangegeven in de komende maanden hard aan de slag te gaan om de Waoterrijkers in juli een prachtige optocht te kunnen presenteren. Wij zijn hier natuurlijk ontzettend blij mee en wensen hen veel succes en plezier!

 

Mochten er vanuit de optochtdeelnemers nog vragen of opmerkingen zijn, dan kan er contact worden opgenomen met de Minister van Optocht Michel van Geest of CO Bestuurslid Harold van Nistelrooij.

 


Tenslotte zullen wij jullie de komende tijd natuurlijk op de hoogte houden betreffende de ontwikkelingen aangaande het normale carnavalsfeest eind februari. Stichting Carnavalsorganisatie Nuland zal proberen activiteiten te organiseren binnen de dan geldende kaders, maar kan daar op dit moment nog weinig concreets over mededelen, aangezien de richtlijnen nu bijna wekelijks wijzigen.

 

Wat vaststaat is dat het eind februari Carnaval is, ongeacht hoe uitgebreid we het kunnen vieren. Dus we hopen dat iedereen ons dorp dan toch weer blauw en geel laat kleuren, om die warme sfeer te creëren. Wij zullen het in ieder geval niet nalaten en in de week voorafgaand aan het Carnaval zal ook bij iedereen weer ’t Waoterrijks Logbuukske worden aangeboden.

 

We houden jullie op de hoogte!

 

 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
TikTok

Kuukske d'rbij? Gin probleem!